سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
تمدید مزایده بناهای تاریخی

تمدید مزایده بناهای تاریخی

تور مسافرتی: مزایده واگذاری مرمت، احیا و حق بهره برداری مدت معین ۲۸ مجموعه تاریخی تا اختتام وقت اداری، شنبه ۲۹ آذر ۹۹ تمدید گردید.

به گزارش تور مسافرتی به نقل از مهر، جلسه مزایده واگذاری مرمت، احیا و حق بهره برداری ۲۶ مجموعه تاریخی فرهنگی، بامداد روز چهارشنبه ۱۹ آذر ۹۹ با حضور اعضای رسمی کمیسیون مزایده، نماینده سازمان بازرسی کل کشور، نماینده بازرسی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رئیس حراست صندوق توسعه انجام شد و با تصویب کمیسیون مزایده های صندوق مورد اشاره، مهلت شرکت در مزایده ۲۸ مجموعه تاریخی تا اختتام وقت اداری شنبه ۲۹ آذر ۹۹ تمدید گردید.
در این دور از مزایده، ۵۴ مجموعه تاریخی فرهنگی به ارزش تقریبی دو هزار و ۸۰ میلیارد ریال بمنظور مرمت، احیا و حق بهره برداری مدت معین، به مزایده گذاشته شده بود که در نهایت ۴۶ پاکت از طرف سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در ۲۶ بنای تاریخی فرهنگی به دبیرخانه صندوق توسعه تحویل گردید. ارزش سرمایه گذاری جذب شده برای این بناها، معادل ۹۸۰ میلیارد ریال است.
خانه ناصح زاده تبریز در استان آذربایجان شرقی، مجموعه بناهای تاریخی بانک ملی، شهربانی و دارایی و کلاه فرنگی و شیر خورشید شهر ماکو استان آذربایجان غربی، کاخ شهرستانک استان البرز، عصارخانه شهید عصاری شهر آران و بیدگل استان اصفهان، خانه سالک و خانه مغنی اصفهان، خانه آذین و عمارت گلشن بوشهر، خانه پدری جلال آل احمد تهران، قلعه چالشتر استان چهارمحال و بختیاری، خانه تیزنو و خانه سوزنگر شهر دزفول استان خوزستان، کاروانسرای میاندشت سمنان، خانه بهروزی قزوین، خانه افشاریان، پردیس دیوانخانه و خانه محتشم شهر شیراز استان فارس، خانه غفاری کرمان، حمام نظام کرمانشاه، مجموعه بلادشاپور (کاروانسرای دهدشت و حمام کهیار) شهر دهدشت استان کهگیلویه و بویراحمد، خانه صادقی شهر لاهیجان استان گیلان، خانه فاطمی شهر گرگان استان گلستان، کاروانسرای گدوک شهر سوادکوه استان مازندران، خانه کازرونی ها و خانه اسماعیل مرغون یزد همچون بناهایی است که پاکت الف آنها گشوده شد.
هادی میرزایی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با تاکید بر این که روند اطلاع رسانی، تبلیغات، شناسایی و جذب سرمایه گذار در این دوره از مزایده، بهبود شایان توجهی نسبت به گذشته داشت، اظهار داشت: برای امسال، واگذاری مرمت، احیا و حق بهره برداری مدت معین ۱۰۰ بنای تاریخی فرهنگی هدف گذاری شده بود، اما این مهم به سبب شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد.
او اضافه کرد: ۸۰ درصد از بناهای این دوره از مزایده، در دوره های قبل نیز به مزایده گذاشته شده بود اما متقاضی نداشت که خوشبختانه در این دوره با استقبال سرمایه گذاران روبه رو شد.
میرزایی با اشاره به این که برای نخستین بار است که پاکت های مزایده با حجم بالایی از اسناد ارزیابی فنی به دبیرخانه صندوق ارسال شده است، عنوان کرد: این مساله نشان میدهد با اقدام های خوب انجام شده از طرف صندوق، سرمایه گذاران به روند سرمایه گذاری در بناهای تاریخی فرهنگی اشراف پیدا کرده اند.
به گفته او ۱۰ ناظر فنی از طرف صندوق و یک ناظر اختصاصی در هر استان و همین طور ناظران اقتصادی، ارزیابی پاکت ها را بر عهده دارند.
انجام مطالعات دقیق برای تک تک بناها
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، تسلط فنی بر اسناد و تسریع در روند ارزیابی پاکت ها را یکی از وجوه تمایز این دور از مزایده عنوان نمود و اضافه کرد: ارزیابی فنی و اقتصادی پاکت ها ظرف مدت یک هفته انجام می شود اما در صورت نیاز، با موافقت کمیسیون مزایده، این مدت افزایش پیدا خواهدنمود.
او اظهار نمود: یکی از کارهای متمایز این دوره، بازدید از تک تک بناها و ارزیابی آنها و انجام مطالعات دقیق برای تعیین کاربری و مشخصات فنی و اقتصادی و بررسی پهنه های مجاور بناها بود.
به گفته میرزایی علاوه بر این که تمام اسناد مزایده و روند برگزاری آن با همکاری و نظارت دستگاه های نظارتی همچون نمایندگان سازمان بازرسی و حراست انجام شد، تمام بناها در دو مرحله از طرف کارشناسان رسمی دادگستری نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
تهیه مجموعه مدون و مستند برای هر بنای تاریخی
او از افزایش حجم کارهای صندوق با وجود کاهش ۱۱ درصدی نیروها آگاهی داد و اظهار داشت: صندوق توسعه در طول این مدت توانست اسناد اصلی هر بنای تاریخی فرهنگی که به مزایده گذاشته شد، را تدوین کند و امروز برای هر یک از این بناها، یک مجموعه مدون و مستند، حجمی از اصل اسناد و یک کلیربوک خلاصه از کپی اسناد اصلی تهیه شده است. این کار علاوه بر پیش گیری از باردیگر کاری یا موازی کاری، موجب تسریع در روند امور می شود.
ارجحیت سرمایه گذاران بومی
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با تاکید بر این که بناها به بالاترین پیشنهادها برای مرمت، احیا و حق بهره برداری مدت معین واگذار می شود، افزود: رویکرد صندوق در واگذاری ها، جامع نگری است. به این معنا که سرمایه گذاران در کنار توان اقتصادی بالا باید از توان فنی، دانشی و نیروی متخصص مناسب نیز برخوردار باشند. همین طور یکی از ترجیح های صندوق این است که بناها به سرمایه گذاران بومی که صلاحیت کافی دارند، واگذار شود.

منبع: