سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
نزدیک گردی کنید

نزدیک گردی کنید

تور مسافرتی: حدود یک دهه است عبارت Staycation وارد فرهنگ لغات سفر شده که به مدلول سپری کردن تعطیلات در خانه و کشف جاذبه ها در نزدیکی محل زندگی است؛ نسخه ای که در دوران کرونا محبوب شده است.
به گزارش تور مسافرتی به نقل از ایسنا، Staycation از دو واژه Stay و vacation تشکیل شده که به مفهوم گذراندن تعطیلات و ماندن در خانه است. این عبارت اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی به فرهنگ واژگان انگلیسی افزوده شد. در فرهنگ لغت کمبریج این عبارت به معنای تعطیلاتی است که به جای سفر به مکان های دورتر، در خانه یا در نزدیک محل زندگی گذارنده می شود و در جریان آن، به کشف در دسترس ترین جاذبه ها و هر آن چه در محیط اطراف وجود دارد، پرداخته و از خانه بعنوان خوابگاه و محل اقامت شبانه استفاده می شود.
Staycation یا Holistay در زبان فارسی هنوز واژه معادل ندارد، اما بعضی از عبارت «نزدیک گردی» یا اصطلاح «تعطیلات در خانه» برای آن استفاده می نمایند.
این روش برابر است با کاهش آلودگی های زیست محیطی، صرفه جویی در هزینه و مشارکت نکردن در ازدحام و شلوغی های جمعیتی که در بعضی مناطق توریستی رخ می دهد. در حقیقت Staycation با گردشگری انبوه در تضاد است.
رواج این شکل از سپری کردن تعطیلات یا اوقات فراغت به سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ میلادی در ایالت متحده آمریکا برمی گردد؛ زمانی که بحران اقتصادی دامن این کشور را گرفت و قیمت بنزین به بالاترین رکورد رسید و خیلی از مردم وادار به صرفه جویی در مخارج همچون حذف یا کاهش هزینه های سفر شدند.
Staycation در سال ۲۰۰۹ میلادی در انگلستان هم محبوب شد؛ زمانی که پوند (واحد پولی این کشور) ضعیف و گذراندن تعطیلات در خارج از کشور حسابی گران گردید.
این شیوه بار دیگر در سال ۲۰۲۰ با همه گیری ویروس کرونا محبوب شد. با بسته شدن مرزها و کاهش تعداد پروازها و اعلام همه گیری کووید-۱۹، بسیاری به ناچار و یا اختیاری نزدیک ترین محل و یا به عبارتی شهر محل سکونت را برای گذراندن تعطیلات انتخاب کردند. شاید این نسخه برای تعطیلات نوروز در ایران هم که مدام پرهیز از سفر سفارش می شود، کاربردی باشد.
اما مجموعه ای از ایده ها و فعالیتهایی که برای این شیوه پیشنهاد شده، شاملِ بازدید از پارک ها و موزه های محلی، تورهای یک روزه بدون اقامت، پیک نیک کردن و یا کمپینگ در طبیعت، رفتن به رستوران و امتحان کردن غذاهای جدید، میهمان کردن خود به یک دسر خوشمزه، کتاب خواندن در فضای آزاد و یا طبیعت، رفتن به سینما و تئاتر، استفاده از آب درمانی، کوهنوردی و ساحل گردی (البته اگر شهرتان نزدیکِ دریا یا رودخانه است)، گردش در شهر محل زندگی مثل یک گردشگر و کشف محیط اطراف با نگاهی تازه، میهمان کردن خود به یک شب اقامت در هتلی مطمئن و ایمن در شهر محل زندگی، انجام بازی محلی یا کامپیوتری، درست کردن کاردستی و یا نقاشی کشیدن، تبدیل محیط خانه به سینما و تماشای یک فیلم خوب، کرایه کردن دوچرخه و دوچرخه سواری در پارک هایی که به این منظور وجود دارد و حتی مرتفع ساختن کمبود خواب در این فرصت است، که به نظر می آید بعضی از آنها بنا بر سفارش های بهداشتی برای دوران کرونا مناسب باشد.
اگر دنبال کار متفاوت تری هستید، در فرصت تعطیلات برای به دست آوردن پول اضافی، خویش را به چالش بکشید که علاوه بر پرداخت بدهی ها می توانید پس اندازتان را تقویت کنید تا در تعطیلات بعدی استفاده کنید.
مهم این است که برای هر روز از تعطیلات یک مبحث تعرف کنید، بعضی از مسافران در این شیوه، مجموعه ای از قوانین را تعیین می کنند، مانند زمانی برای شروع و آخر هر یک از فعالیت ها.
مهم ترین مزایای روش Staycation کاهش هزینه های سفر و صرفه جویی است و البته نداشتن استرس از بابت رانندگی طولانی در جاده، تاخیر در پرواز و یا بی خوابی بعد از سفر طولانی. از طرفی این شیوه بسیار به محیط زیست کمک می نماید، چون آلودگی کمتری دارد.
اما این روش مضراتی هم دارد؛ از آن جا که مسافران یا طرفداران این شیوه در شهر محل زندگی و کار خود حضور دارند، امکان دارد وسوسه شوند تا حداقل بخشی از وقت خویش را به کار اختصاص دهند؛ مثلا ایمیل ها و پیام های کاری را چک کنند. یا رؤسا فکر کنند هر لحظه که نیاز دارند می توانند کارمندان شان را برای انجام کاری فرابخوانند و این گونه ریتم تعطیلات در این شیوه مختل شود. ازاین رو مهم می باشد به مقررات و برنامه ریزی ای که برای تعطیلات به روش Staycation تعیین کرده اید، متعهد بمانید تا بیشتر لذت ببرید.

منبع: