سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
غافلگیری گردشگران با شهر طبس

غافلگیری گردشگران با شهر طبس

به گزارش تور مسافرتی بهشت زنده زمین شناسی ایران یعنی شهرستان طبس، هر گردشگری را که اطلاعاتش از این شهرستان محدود به کویر و طوفان شن باشد، با جاذبه های گردشگری متفاوتش غافلگیر می کند.

خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ: شاید در ذهن خیلی از ایرانی هایی که کمتر با جاذبه های گردشگری و تاریخی طبس آشنایی دارند طبس کویری بی آب و علف باشد که تنها با طوفان طبس و هواپیمای آمریکایی هاست که شهرت یافته و این شهرستان جاذبه ای برای گردش و تفریح نداشته باشد حتی ممکن است برخی با خود بگویند که اگر به این شهرستان رفتند چه سرگرمی برای ماندن پیدا کنند و اصلا مقرر است از چه چیزی دیدن کنند مگر این شهرستان جایی هم برای دیدن دارد!؟
در پاسخ به این سوال باید اظهار داشت که شهرستان طبس تنها در بخش شناسایی ژئوسایت ها، بیش از ۵۰ سایت دیدنی و شگفت انگیز دارد که تصور همه مسافرانش را درباره این شهرستان به کل تغییر خواهد داد.
این شهرستان باآنکه در مسیر گروهی از مسافران مشهد قرار دارد و می تواند چند روزی از مسافران این مسیر را به سمت خود جذب نماید اما درون خود جاذبه های شگفتی دارد که بعضی از گردشگران تنها برای دیدن این شهرستان به این بخش از استان خراسان جنوبی می آیند شهرستانی که تا چندی قبل جزو استان یزد بود. از شمالی ترین تا جنوبی ترین نقطه طبس نزدیک به ۵۰۰ کیلومتر فاصله است این نشان داده است که چقدر این شهرستان بزرگ و وسیع است.
اگر بعضی از افراد طبس را تنها با طوفان صحرای طبس می شناساند باید اظهار داشت که اکنون محل سقوط هواپیماهای آمریکایی هم خودش به یک جاذبه تبدیل گشته و می توان از شهرستان به این بخش رفت و هواپیمای سقوط کرده و چند جاذبه دیگر را در این بخش از صحرا مشاهده کرد اکنون زیرساخت ها برای این جاذبه فراهم شده و حتی در روز ۵ اردیبهشت سالروز این اتفاق هم برنامه های مفصلی در صحرا برگزار می گردد.

دره جنی
شهرستان برای علاقه مندان به پدیده های زمین شناسی هم جذاب و دیدنی است. شگفت انگیزترین پدیده زمین شناسی طبس کال جنی یا همان دره جنی نام دارد محال است کسی به طبس برود و نخواهد از این پدیده زمین شناسی آمیخته با وهم و خیال دیدن کند. کال جنی را باید به خاطر سپرد. گردشگرانی که به دره چاهکوه قشم رفته اند حتما با دیدن کال جنی می گوید که بعضی از بخش های آن شبیه به چاهکوه است. گردشگران باید بدانند اگر می خواهند به کال جنی بروند باید از رودی که در بین این دره جریان دارد عبور کنند پس بدانند که حتما کفش هایشان خیس می گردد.
در این جاذبه گردشگری کسی نیست که زباله گردشگران را از بین ببرد و یا آن را جابه جا کند پس نباید زباله ای باقی بماند. همینطور باید طوری برنامه ریزی کرد که تا پیش از غروب آفتاب از آن منطقه خارج شد. به صورت حتما کسی نمی خواهد شب در این جاذبه هولناک و تاریک بماند.
طاق شاه عباسی کال سردر
کال سردر هم مانند کال جنی یک پدیده زمین شناسی است که درونش می توان رودخانه ای با صفا را مشاهده کرد در نزدیکی کال سردر یک چشمه آب معدنی هم وجود دارد که به تفرجگاه مردم طبس تبدیل گشته است می توان چند ساعتی زمان گذاشت و از مسیر رودخانه گذر کرد تا به طاق شاه عباسی رسید. عظمت این طاق همه بازدیدکنندگان را به وجد می آورد. این معماری هم در نوع خود بی نظیر است و می تواند یک روز از زمان اقامت گردشگران را به خود اختصاص دهد.
بلندترین سد قوسی جهان
در شهرستان طبس سد کریت بعنوان بلندترین سد قوسی جهان با ارتفاع ۶۰ متر، تا اوایل قرن بیستم بوده که برای همه گردشگران قابل بازدید نیست چون این سد در کنار سد جدید کریت واقع شده و نیروهای یگان وزارت نیرو اجازه ورود به هر کسی را در این محدوده از سد نمی دهند البته این سد هم طوری پنهان شده که حتما باید کسی درباره آن توضیح دهد وگرنه شاید افراد با دیدن آن متوجه قدمت و عظمت این سد تاریخی نشوند.
روستاهایی که به دست مردم احیا شدند
روستای کریت و روستای اصفهک دو روستایی هستند که آوازه شان تا آن طرف مرزهای کشور هم رفته است در روستای اصفهک که خیلی از افراد برای مطالعات معماری حضور پیدا می کنند و می توانند نمونه ای از معماری خشتی و گلی را در شهرستان اصفهک ببینند. خیلی از افراد دوست دارند در اقامتگاههای بومی و روستاهایی که بافت آنها خشتی و گلی است اقامت داشته باشند روستای اصفهک نمونه ای از این نوع روستاهاست که هم اقامتگاه بومی دارد و هم معماری این روستا توسط نخل های سرسبز احاطه شده است. روستای کریت هم با وجود اینکه زلزله سال ۵۷ آن را با خاک یکسان کرد اما هنوز می توان پا در این روستا گذاشت و در آن قدم زد حتی در خرابه های خشتی آن. اما امروزه بعضی از مردم روستا به این محل برگشته اند و کاروانسرا و مسجد آن را مرمت کرده اند و گردشگران را در آن اقامت می دهند. در این روستا شکل خاصی از قبرها هم قابل مشاهده می باشد قبرهای سپردنی که روی زمین قرار داده شده است. این دو روستا نمونه ای از فعالیت مردم محلی در حوزه بوم گردی و گردشگری می باشد.
اما در روستای ازمیغان هم میتوان یکی از عجایب کشاورزی را مشاهده کرد. زمین شالیکاری که به آب و هوای مرطوب و زمین پرآب نیاز است در کنار نخل های خرمایی که با آب و هوای خشک سازگار است در فاصله ای نزدیک قرار گرفته اند در واقع زمین های شالیکاری توسط نخل های خرما احاطه شده است و به جذابیت این روستا افزوده است.

نایبند ماسوله کویر
اگر هر گردشگری به ماسوله برو حتما می داند که اگر روستای دیگری به همین نام شهرت پیدا کرده باشد دلیلش چیست. کویر طبس هم روستایی به نام نایبند یا نایبندان دارد که به ماسوله کویر شهرت دارد البته اگر از نمای پشت روستا بتوان آن را دید. یک روستای طبقه طبقه ای که دورتا دورش را زمین های کشاورزی و نخل های سرسبز پوشانده است. در این روستا می توان معماری خاص روستا را مشاهده کرد حتما گردشگران از دیدن این روستا لذت می برند همانطور که یک سفرنامه نویس مشهور درباره آن نوشته که یک سفر سرپایی به روستای نایبند کل سفر به طبس را توجیه می کند. از آنجا هم می توان به دیگ رستم سری زد. چشمه آب معدنی که آب آن در سرچشمه تا ۱۰۰ درجه هم به جوش می آید و دارای املاح معدنی مختلف است.
زنان و مردان در پایین دست این چشمه محلی را جهت استفاده از این آب دارند. حتما باید مانند رستم بود تا بتوان از سرچشمه نوک انگشت را درون آب قرار داد. این داغی آب دیگ رستم را متفاوت از هر چشمه آب معدنی دیگر کرده است.

باغ گلشن و موزه ژئوپارک
باغ گلشن طبس را دیگر همه می شناسند باغی که متعلق به منطقه کویری شهرستان طبس است اما با نخل ها و گیاهانی که اگر کسی تنها این باغ را ببیند نمی تواند تصور کند طبس کویری بزرگ دارد. عمارت باغ گلشن هم در نوع خود دیدنی است هر چند که داخل آن مسئولان شهری اقامت دارد اما این مکان یکی از اماکن تفریحی مردم است که غروب ها همیشه شلوغ می گردد و مردم در باغ آن رفت و آمد می کنند و کنار عمارت سفره پهن می کنند. در این باغ می توان از موزه زمین شناسی و ژئوپارک طبس هم دیدن کرد. حتما در این موزه از عجایب زمین شناسی و وجود سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و فسیل های آن متعجب خواهید شد.
بارش سنگ های سیاه در طبس
برای کسانی که به پدیده های زمین شناسی علاقه دارند رفتن به سرزمین سیاه می تواند جذاب باشد سرزمینی که روزگاری باران سنگ های سیاه از آتش فشان فعال آن می باریده و تا کیلومترها آن جا را بدون سکنه کرده است. زمین های این بخش از شهرستان طبس به علت وجود این سنگ های آتش فشانی سیاه رنگ است. می توان با یک راهنمای گردشگری و یا بلد محلی همراه شد و دهانه آتشفشانی که بسیار وسیع است را مشاهده کرد. این محدود به پشته سیاه هم معروف است.
در این شهرستان می توان به سفره خانه سنتی و معروف شهر رفت و از غذاهای سنتی طبس مانند گندم پلو و قوروتی سفارش داد و یا اینکه انواع دم نوش های سنتی طبسی را امتحان کرد. غیر از اینها شهرستان طبس انقدر در حوزه تولید سبزی های خشک شده فعالیت نموده که حالا سبزی خشک با آن عطر و طعم منحصربه فردش یکی از سوغات شهر شده است در کنار آن می توان سری به میدان امام خمینی زد و صنایع دستی مردم طبس که بیشتر با ساقه های نخل خرما ساخته می گردد را تهیه کرد مانند انواع سبدها و ظروف.