سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
حذف برون سپاری در پژوهشگاه میراث فرهنگی تا اطلاع ثانوی

حذف برون سپاری در پژوهشگاه میراث فرهنگی تا اطلاع ثانوی

به گزارش تور مسافرتی سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از حذف برون سپاری ها تا اطلاع ثانوی اطلاع داد و بر ضرورت انجام پژوهش های کاربردی تاکید نمود.

به گزارش تور مسافرتی به نقل از ایسنا، در آئین اختتامیه هفته پژوهش که توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد، بهروز عمرانی – سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری – با بیان این که پژوهش های کاربردی باید به مبحث چالش های پیشروی کشور مانند “بحران آب” بپردازد به نشست های پژوهشکده مردم شناسی با محوریت موضوعات «دانش بومی»، «مدیریت منابع آبی»، «عوامل اثرگذار در خشکسالی قنات ها در شرق کشور» و «آبیاری سنتی در کشور» اشاره نمود و اظهار داشت: به نظر می آید پژوهش های این پژوهشگاه هدف گذاری درست و مناسبی داشته است.

ایده های خلاقانه با حفظ اصالت در هنرهای سنتی

وی همینطور از پژوهشکده هنرهای سنتی خواست ایده های خلاقانه را در کنار مبحث حفظ اصالت در هنرهای سنتی مورد توجه قرار دهند و اضافه کرد: خلاقیت ها در طول دوره تاریخی و اسلامی از جانب کارگاه های مورد حمایت دولت ها اجرا می شد که در آن کارگاه ها الگوی استاد و شاگردی مورد توجه بوده است.

توانمند سازی میراث در مقابل زلزله دغدغه جدی در کشور

او با بیان این که پژوهشکده هنرهای سنتی باید با مستندسازی هنرهای سنتی در زمینه الگوسازی قدم های جدی در حوزه صنایع دستی و اشتغال زایی بردارد، اضافه کرد: بحث توانمندی سازی میراث فرهنگی و شهرها در مقابل زلزله که در دستور پژوهشکده ابنیه و بافت های فرهنگی – تاریخی قرار دارد به شکلی دغدغه جدی در کل کشور است و یک مقوله کاربردی به حساب می آید.

عمرانی در ادامه بر ضرورت توجه به مباحث مطالعاتی در پژوهشکده های مختلف پژوهشگاه مانند باستان شناسی، مردم شناسی و حفاظت و مرمت تصریح کرد و با تشریح همکاری و هماهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با معاونت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، به استعلام و گرفتن الویت ها از معاونت های سازمان اشاره نمود.

سقف اعتباری برای مطالعات طرح های موظفی حذف شد

وی از برداشته شدن سقف اعتباری برای مطالعات طرح های موظفی منطبق با الویت های سازمان متبوع در حوزه هزینه های جاری اطلاع داد و با اشاره به پشتیبانی از رساله های مقطع دکتری طرف تفاهم نامه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با مراکز علمی و دانشگاهی اظهار داشت: با این کار بخشی از نیازهای مطالعاتی که در حوزه دانشی پژوهشگاه نیست، تامین خواهد شد.

امیدوار برای اختصاص ردیف اعتباری مشخص برای ایران شناسی دربرنامه ششم

وی با بیان این که مقدمات طرح بنیاد نخبگان درباره اعزام دوره سربازی و امریه نخبگان در مقطع دکتری به پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شده است و افزود: مطالعات انجام شده در حوزه ایران فرهنگی در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نشان داده است این پژوهشگاه به مقوله الویت ها، کاربردی بودن و هماهنگی با چالش های کشور توجه داشته است که امیدواریم بتوانیم ردیف خاص اعتباری را برای سال های آینده در طول برنامه ششم لحاظ نماییم.

او اضافه کرد: تکلیف مشترک پژوهشگاه با معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با مبحث ماده ۱۰۰ بند «ب» برنامه ششم در ارتباط با جنگل های شمال، شمال غرب و سواحل شمال و جنوب در دستور کار قرار گرفته است.

پژوهشِ کاربری، خصوصیت پژوهش های میراث فرهنگی

سید احمد محیط طباطبایی مشاور سرپرست پژوهشگاه در صحبت هایی مخاطب اصلی موزه ها را کودکان و نوجوانان دانست و اضافه کرد: مخاطب اصلی فعالیت های میراث فرهنگی نسل آینده است. آینده برای افرادی که به میراث فرهنگی اهمیت می دهند مهم می باشد و آنهایی که اعتباری برای میراث فرهنگی قائل نیستند آینده ی، کودکان و نوجوانان را بدون ارزش می شمارند.

او وظیفه اصلی میراث فرهنگی را پاسخ به آینده عنوان نمود و اضافه کرد: شاید در ذهن حوزه های مختلف میراث فرهنگی شامل مرمت، دیرینه شناسی و مردم شناسی جدا از هم باشند ولی در عمل همه یکی هستند.

وی با اشاره به شکل گیری پژوهشگاه میراث فرهنگی در بدنه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همه ی فعالیت های این نهاد، را پژوهشی دانست و اظهار داشت: با اینکه تشکیلات اداری این دو نهاد را جدا کرده ولی شواهدی از همکاری این دو با هم وجود دارد که نشان داده است فعالیت ها در یک راستا هستند.

او بنابراین پژوهشِ کاربری را خصوصیت پژوهش های میراث فرهنگی دانست و افزود: هیچ کاری در حوزه میراث فرهنگی صورت نمی گیرد مگر اینکه پژوهشی پشت سرآن باشد. گردشگری و صنایع دستی هم بعنوان یک حوزه ی میان بخشی در فضای میراث فرهنگی عمل می کند که اگر می خواهند موفق باشند چاره ای جز رجوع به گذشته، ارزش ها و فرهنگ های کشور ندارند.

«میراث فرهنگی و دفاع مقدس»، از دلایل پیروزی ایران در جنگ با عراق

وی با اشاره به مباحث مطرح شده در همایش «میراث فرهنگی و دفاع مقدس»، یکی از دلایل پیروزی ایران در جنگ با عراق را بازگشت نیروی مسلح به حوزه میراث فرهنگی نظامی گری دانست و اظهار داشت: ایرانیان به علت زندگی عشایری شان از زمان پارتی ها شیوه خاص دفاعی داشته اند که تا زمان جنگ های قفقاز ادامه داشته و البته پس از آن به مدل اروپایی شبیه و قابل پیش بینی شد.

او با تاکید بر این نکته که نباید به صورت بخشی به موضوعات نگاه کرد و افزود: هر پدیده علمی که در پژوهشگاه دنبال می گردد امری فرابخشی است و نتایج آن مترتب خیلی از پاسخ های اجتماعی و اقتصادی می باشد.

حفظ هویت شهری امروز نتیجه تغییر نگاه نسبت به میراث است

او پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری را کاربردی ترین پژوهشگاه در کشور دانست و اظهار نمود: نگاه به میراث فرهنگی راهگشاست و بطور قطع یکی از وظایفی که از دهه ۷۰ تا به الان در این حوزه به آن پرداخته شده تغییر طرز تلقی در حوزه مدیران، مردم، کارشناسان نسبت به مبحث میراث فرهنگی است و اگر امروز در بعضی امور نظیر حفظ هویت شهری وضعیت بهتری وجود دارد نتیجه همین تغییر نگاه است.

وی اظهار داشت: وظیفه اصلی ما که در حوزه میراث فرهنگی فعالیت می نماییم تولید همین تغییر نگاه است چونکه که در اینصورت نتایج و شواهد آنرا در حوزه اقتصاد، سیاست بیبنیم.

او در ادامه با اشاره به اینکه به نگاه برخی حوزه گردشگری تنها به علت تولید شغل و درآمد مهم می باشد بیان کرد: گردشگری برای حفظ تعادل اجتماعی در کشور و تولید وفاق ملی بر مبنای شناخت فرهنگی خیلی مهم می باشد چون بدون گردشگری وفاق ملی ضعیف و همزیستی بین المللی ضعف دارد.

اگر پول هم نباشد باید از گردشگری حمایت کرد

رئیس ایکوم ایران تصریح کرد: گردشگری از لحاظ اقتصادی ارزش اولیه نیست، چون اگر پول هم نداشته باشد باید آنرا حمایت کرد.

او در ادامه با بیان این نکته که حوزه فعالیت پژوهشگاه تنها خود این حوزه نیست اظهار داشت: پژوهشکده ها نباید تنها به ارائه گزارش عملکرد اکتفا کنند بلکه باید همه ی فعالیت های این حوزه را در داخل و خارج کشور بررسی و نتایج را اعلام کنند.فعالیت پژوهشگران پژوهشگاه زمانی مفید می باشد که در نتیجه آن فعالیت های گسترده تری صورت گرفته باشد.

پژوهشگاه میراث، مغز متفکر سازمان میراث فرهنگی

به گفته وی، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نه تنها مغز متفکر سازمان بلکه در اصل رصد کننده فعالیت های حوزه میراث فرهنگی در داخل و خارج کشور نسبت به مبحث میراث فرهنگی ایران است.