سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
در گزارش تور مسافرتی مطرح شد؛ شناسایی دومین شهر زیرزمینی باستانی در تیران و کرون

در گزارش تور مسافرتی مطرح شد؛ شناسایی دومین شهر زیرزمینی باستانی در تیران و کرون

تور مسافرتی: به گزارش تور مسافرتی، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تیران و کَروَن با اشاره به شناسایی دومین شهر زیرزمینی باستانی در این شهرستان، اظهار داشت: قدمت این شهر بعد از تکمیل مطالعات مشخص می شود.

محسن مظاهری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اعلان اینکه شناسایی اولیه دومین شهر زیرزمینی باستانی شهرستان تیران و کرون در روستای دولت آباد از توابع بخش کَروَن در حال انجام می باشد، گفت: قبل از این دستکنده هایی زیر خانه ها شناسایی شده بود اما حالا این دستکنده ها به عنوان شهر زیرزمینی واجد شرایط درحال بررسی است و شناسایی اولیه آنرا انجام دادیم، هیئت دیرینه شناسی استان نیز بازدید نمودند.
وی با اشاره به این که مطالعات و مستند نگاری این دستکنده ها با همکاری مرکز دیرینه شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در حال انجام می باشد تا قدمت آنها را بطور دقیق تعیین و اعلام نماییم، اشاره کرد: بر طبق آن چه که تا حالا در شواهد و مستندات وجود داشته و برای قدمت این دستکنده های باستانی تخمین زده می شود دوره اشکانیان مطرح است که این مساله هنوز دقیق نیست.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تیران و کرون اظهار داشت: قدمت این دستکنده زیرزمینی (شهر زیرزمینی) بعد از انجام مطالعات و گمانه زنی ها، بوسیله مرکز دیرینه شناسی اداره کل میراث فرهنگی بطور رسمی اعلام خواهد شد.
مظاهری اضافه کرد: آن چه که حالا مشخص است، حدود ۱۰ هزار متر مربع زیر مساحت روستای دولت آباد را دستکنده های باستانی تشکیل می دهد که بصورت یک شهر زیرزمینی بوده است.

وی ادامه داشت: برمبنای نوع سازه و معماری، نوع تونل های به وجود آمده و سنگ ها و حفره های موجود تخمین زده شده که این شهر حدودا به حدود دوره اشکانیان باز می گردد در صورتیکه بیشتر این دستکنده ها در طول تاریخ مورد استفاده مردم بوده و بعضاً به عنوان انبار، مرکز نگهداری دام یا حتی بعضاً مسدود بوده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تیران و کرون اشاره کرد: با توجه به این که دستنکده ها زیر خانه ها بوده این ها با دیوار کشی از هم جدا شدند که مقرر است همه این ها بازگشایی و به هم متصل شوند. که به عنوان یک مجموعه واحد معرفی شود.

مظاهری افزود: تا حالا از شواهد و مستندات داده هایی بدست آمده است اما قدمت این شهر زیرزمینی را باید دقیق تر و علمی تر اعلام نماییم که شک و شبهه نباشد؛ حتی در جست وجوی شواهدی از دوره قبل تر از اشکانیان هستیم و اگر به آنها نیز دست آمد اعلام خواهیم کرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تیران و کرون، احتمال وجود آثاری از دستکنده های زیرزمینی مربوط به دوره های قبل از اشکانیان را رد نکرد و اظهار داشت: باید توجه داشت که شهر زیرزمینی کردعُلیا در فاصله چهار- پنج کیلومتری روستای دولت آباد است و شهر زیرزمینی شناسایی شده با شهر زیرزمینی کردعلیا به لحاظ نوع مهندسی شهرسازی و معماری مشابهت های زیادی دارند.

مظاهری اضافه کرد: با توجه به این که قدمت شهر زیرزمینی کردعلیا مربوط به دوره اشکانی اعلام شده، برخی کارشناسان شهر جدید را نیز هم عصر و دوره با همان شهر زیرزمینی قبلی دانستند و حتی گمانه زنی هایی درباب ارتباط بین این دو شهر وجود دارد اما هنوز مستند نیست.

منبع: