سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
کشف قدیمی ترین شواهد وجود عسل در ۳۵۰۰ سال پیش

کشف قدیمی ترین شواهد وجود عسل در ۳۵۰۰ سال پیش

به گزارش تور مسافرتی خراسان رضوی باستان شناسانی که در سایت حفاری در مرکز نیجریه کار می کردند، ظروف سفالی پیدا کردند که بعضی از آنها قدمت ۳۵۰۰ ساله دارند. این ظروف مدرکی برای وجود قدیمی ترین شیرین کننده شناخته شده بشر عرضه کرده اند. محققان با تجزیه وتحلیل بقایای کشف شده در خرده ریزها و ترکیبات موجود در آنها اعلام نمودند که احیانا شانه های مومی در این ظروف گرم می شدند تا عسل جدا شود.
به نقل از نیوز، این کشف موردی هیجان انگیز است چونکه زنبورداری در جنوب صحرای آفریقا که از بین رفته را ثابت می کند. خرده های سفال در ارتباط با فرهنگ نوک (NOK) است، تمدنی که در حدود ۱۵۰۰ سال پیش از میلاد ایجاد و حدود ۱۵۰۰ سال باقی ماند.
این فرهنگ با ساخت ماهرانه مجسمه های سفالی، از قدیمی ترین آثار هنری در آفریقا، شناخته شد. این فرهنگ در مکانی رشد کرده است که در آن کشاورزان و علوفه داران با یکدیگر زندگی می کردند اما در مورد نگهداری از حیوانات اهلی و شکار اطلاعاتی از این فرهنگ در دسترس نیست.
محققان در حال کار بر روی این سایت و کوشش برای مطالعه بیشتر در مورد این فرهنگ با استفاده از آثار همراه با وعده های غذایی هستند. دانشمندان به صورت معمول در مورد محل اقامت و وعده های غذایی کاوش می کنند تا به مطالعه در مورد علوفه و روش های کشاورزی در یک منطقه بپردازند. آنان معمولا استخوان های حیوانات را در داخل خاک جستجو می کنند اما در سایت های مستقر در مرکز نیجریه، خاک اسیدی از حیوانات محافظت نمی کند.

به همین دلیل محققان خرده های سفال را که تابحال بیشتر از ۴۵۰ مورد پیدا شده است را بررسی می کنند. چند سوم از ظروف سفالی کشف شده دارای چربی های پیچیده ای بودند که در موم وجود دارد. آنان فکر می کنند، زمانی که موم طی گرم شدن ذوب می شود در منافذ ظرف محبوس شده یا با ذخیره سازی موم درون سفال جذب می شود. محققان دریافته اند که این چربی های موم امکان دارد صدها سال حفظ شوند.

منبع: