سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
طی مراسمی در مرکز دایره المعارف ایران؛ مرمت گر ساعت تجلیل شد

طی مراسمی در مرکز دایره المعارف ایران؛ مرمت گر ساعت تجلیل شد

به گزارش تور مسافرتی مراسم پاسداشت استاد ساعتچی پیشکسوت حوزه مرمت ساعت برگزار شد احیای ساعتهای مهم و معروف در ایران همچون ساعت شمس العماره حاصل تلاش وی است.

به گزارش تور مسافرتی به نقل از مهر، مراسم نکوداشت حافظان زمان، با حضور تعدادی از اساتید حوزه مطالعات شهری، پیشکسوتان حوزه ساعت، هیأت مدیره اتحادیه ساعت تهران و نمایندگان مجموعه های میراث فرهنگی همچون مجموعه ثبت جهانی کاخ گلستان و نهادهای اجرایی و خدماتی به همت گروه هنربان آپادانا در مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد و از محمد ساعتچی با قریب به نه دهه عمر، همچنان به مرمت ساعت می پردازد.
وی حافظه زنده ساعت در ایران است که از کودکی به این حرفه ورود کرده است و هم اکنون بخش زیادی از تداوم نبض زمان در ساعتهای شهری، مدیون دستان اوست.

در این مراسم احمد مسجد جامعی، به سخنرانی در باب اهمیت مرمت و احیای نمادهای تاریخی و با هویت شهر پرداخت و از استاد محمد ساعتچی بعنوان یکی از پیشکسوتان حوزه ساعت سازی و مرمت ساعت به پاس یک عمر فعالیت فرهنگی در حوزه مرمت آثار میراثی، تقدیر به عمل آورد.
احمد مسجدجامعی، ضمن اشاره به تاریخ زمان و زمان سنجی در ایران و حضور دانشمندان ایرانی در تراز جهانی، به معرفی برخی نمادهای ساعت در مقیاس شهری پرداخت.
وی ضمن اشاره به روند و تاریخچه محاسبات و نحوه ساخت ساعتهای آفتابی و نحوه محاسبه اوقات شرعی و تحویل سال متذکر شد که علمای ایرانی مهارت بسیاری در این امر داشته اند. همینطور روایتی از نحوه ورود ساعتهای مدرن به ایران و تهران ارائه نمود.
وی با معرفی بعضی از ساعت سازان بنام تهران، استاد ساعتچی را از معدود بازماندگان آن نسل نامید که حافظه زنده تاریخ ساعت در ایران معاصر است و این حرکت را در پاسداشت این امر، شایسته تقدیر و تداوم دانست.
در این مراسم عبدالرحیم احمدی، رئیس اتحادیه ساعت تهران، هم از اعلام آمادگی اتحادیه ساعت سازان تهران به منظور تداوم و همکاری با استاد ساعتچی در جهت احیا ساعتهای از کار افتاده در سطح شهر اطلاع داد.
در این مراسم، پیشکسوتانی همچون سید محمد تقی پورجواهریان، به ذکر خاطرات خود در حوزه مرمت و احیای ساعت پرداختند.
در انتهای مراسم، بازدید از برج ساعت مرکز بزرگ دایره المعارف اسلامی بعنوان اولین برج ساعت منطقه شمیران، انجام و مقرر شد با همکاری هنربان و حضور محمد ساعتچی، تعمیر و کارکرد زمان در این مرکز که مدتی است متوقف مانده بود، احیا شود.

منبع: