سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
درب کاخ سلیمانیه برای بازدید عموم گشوده شد

درب کاخ سلیمانیه برای بازدید عموم گشوده شد

به گزارش تور مسافرتی، البرز درب های کاخ موزه سلیمانیه بعد از سال ها برای بازدید عموم بازگشایی شد.

به گزارش تور مسافرتی به نقل از ایسنا، یحیی دارایی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی البرز روز پنج شنبه ۲۰ بهمن در مورد بازگشایی درب کاخ سلیمانیه اظهار نمود: این کاخ سال ها بسته بوده و فقط در روزهای عید بازگشایی می شده است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز اضافه کرد: برای بازگشایی اصلاحاتی انجام شده تا مردم بتوانند از بنا بازدید کنند اما هنوز هم احتیاج به اصلاحاتی دارد که بعنوان کاخ موزه بازگشایی شود.

به گفته دارایی در ورودی کاخ دکورسازی و عکس آثار و جاذبه های تاریخی و گردشگری استان برای معرفی قرار داده شده است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز در انتها از بازدیدکنندگان گرامی خواست تا در حفظ و نگهداری کاخ کوشا باشند.

گفتنی است کاخ سلیمانیه در ارتباط با دوره قاجار و در محوطه دانشکده کشاورزی کرج واقع شده است. بنای این کاخ در میان سالهای ۱۲۲۵ تا ۱۲۲۷ هجری قمری در دوران سلطنت فتحعلی شاه قاجار ساخته شده است.

این اثر در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۲۷ با شماره ثبت ۳۷۰ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا جزو نخستین بناهایی است که بر روی پیلوت ساخته شده است. شاخص ترین خصوصیت کاخ سلیمانیه، دو تابلوی دیوارنگاره از بنیان گذاران سلطنت قاجار است که توسط عبدالله خان نقاش باشی سومین نقاش دربار کشیده شده است، اندازه ی نقاشی ها به طول۶.۸۵ متر و عرض ۲.۴ متر است.

نقاشی های دیواری تالار اصلی در جبهه ی شرقی آقا محمدخان قاجار (بنیان گذار سلسله ی قاجار) به همراه سران ایل قاجار و در جبهه ی غربی تصویر فتحعلی شاه قاجار بر تخت نشسته و همراه ۱۴ تن از پسران او است. در تابلوی اختصاصی فتحعلی شاه، سلیمان میرزا به صورت کودکی در کنار تخت طاووس به تصویر کشیده شده است. این تابلوها از لحاظ نوع تصویر، فن هنری و رنگ های خاصی که در کشیدن آنها به کار رفته، منحصربه فرد است.

کاخ سلیمانیه تنها مکانی است که در آن می توانیم نقاشی های خاندان قاجار و تصاویر واقعی آنها را مشاهده نماییم، همین خصوصیت منحصربه فرد باعث خاص بودن این کاخ شده است. تاریخ کشیدن تابلو و نام نقاش آن در پایین اثر چنین ثبت شده «نقش فرمان ده مامی تا ماه زد رقم بنده شه عبدالله ۱۲۸۸.

منبع: