سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
تیموری اعلام کرد؛ پرداخت تسهیلات ۱۲درصدی به فعالان گردشگری با تنفس ۴ماهه

تیموری اعلام کرد؛ پرداخت تسهیلات ۱۲درصدی به فعالان گردشگری با تنفس ۴ماهه

به گزارش تور مسافرتی معاون گردشگری کشور اظهار داشت: در بخش گردشگری به ازای هر اشتغال، ۱۶۰میلیون ریال تسهیلات ۱۲درصدی پرداخت می شود. فعالان حوزه صنایع دستی هم به ازای هرشغل می توانند ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت نمایند.

به گزارش تور مسافرتی به نقل از مهر، ولی تیموری معاون گردشگری کشور در نشست بررسی مسائل و صدمه های ناشی از بحران شیوع کرونا و دستیابی به راهکارها و راهکارهای اثربخش برای بهبود وضعیت گردشگری در شرایط فعلی و بعد از بحران، که با حضور فعالان گردشگری در سالن خلیج فارس معاونت گردشگری برگزار شد، اظهار داشت: در صورت امکان فرایند و سازوکاری را تعریف می نماییم تا با همکاران بخش خصوصی جلسات را به شکل ویدئو کنفرانس برگزار نماییم تا استان ها هم بتوانند در این جلسات حضورداشته باشند و از نظرات آنها بهره مند شویم.
وی اضافه کرد: برای گرفتن تسهیلات از دولت برای جبران خسارت های ناشی از کرونا در بخش گردشگری بیشتر از همه دستگاه ها پیگیری کردیم، اگر قرار بود دولت امتیازی دهد، گرفتیم. صداها و نیازهای شما در جلسات هیئت دولت به شکل ویژه منعکس کردیم و در نشستی که باحضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون اول رئیس جمهوری، رئیس بانک مرکزی و نمایندگان فعالان بخش خصوصی برگزار شد، صدمه ها و زیان های ناشی از ویروس کرونا را در بخش گردشگری مطرح و بررسی کردیم. متأسفانه امکانات دولت محدود است.
معاون گردشگری کشور اظهار داشت: به دنبال شیوع کرونا، تمام بخش های اقتصادی کشور متضرر شدند و تعداد کسب وکارهایی که صدمه دیدند، زیاد بود. ۳۵ رسته شغلی عرضه شدند تا بتوانند از حمایت های دولت بهره مند شوند که از این تعداد ۱۰ رسته با عنایت به محدودیت های منابعی که دولت داشت برای دریافت تسهیلات انتخاب شدند، از این تعداد، سه رسته مربوط به حوزه گردشگری و صنایع دستی است. این سه رسته شامل مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی و گردشگری، فعالان این حوزه و کسب وکارهای مرتبط به تشخیص این وزارتخانه تحت عنوان دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و گردشگری و رسته دیگر صنایع دستی است.
تیموری در ادامه اظهار داشت: تابحال سه گزارش درباره خسارت هایی که به این سه رسته واردشده است در هیئت دولت عنوان شد و عملکرد خویش را در اسفند ۹۸ نسبت به اسفند ۹۷ در اختیار آنها قراردادیم و در لیست بانک مرکزی برای دریافت تسهیلات قرار گرفتیم. یکی از خصوصیت های این لیست، این است هر کمکی که تا به امروز بخواهد به این بخش صورت گیرد، بعدازآن هم شامل آن خواهد بود. همینطور اقداماتی که تابحال انجام شده به شکل مکتوب به استان ها اعلام کردیم به بانک ها و دستگاه های اجرایی هم ابلاغ گردیده است.
وی اظهار داشت: تسهیلاتی که ما درخواست کردیم تحت عنوان صفر درصد و کمک های بلاعوض بود، اما دولت بودجه نداشت و کمک های بلاعوض تنها به وزارت بهداشت برای خرید تجهیزات پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پرداخت بیمه بیکاری افرادی بود که ناشی از شیوع این ویروس بیکار شده اند. این ۱۰ رسته در سه گروه، طبقه بندی شدند؛ گروه یک شامل کسب وکارهایی بود که دولت اجبار به تعطیل کردن آنها داشت که ما جزو این گروه محسوب شدیم، همینطور گروه دوم و سوم هم به همین شکل طبقه بندی شدند.
معاون گردشگری کشور در ادامه سخنانش اظهار داشت: برای گروه اول که گردشگری هم شامل آن می شود به ازای هر اشتغالی که مراکز اقامتی داشتند، ۱۶۰ میلیون ریال تسهیلات ۱۲ درصد پرداخت می شود. فعالان حوزه صنایع دستی به ازای هر شغل می توانند ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت نمایند. پرداخت این تسهیلات از نیمه دوم اردیبهشت در بانک ها آغاز و تا آخر خرداد ادامه دارد و بازپرداخت آن مهر ۹۹ خواهد بود، بنگاه هایی که این وام را اردیبهشت دریافت نمایند تنفس چهارماهه دارند و سایر بنگاه هایی که خرداد از این تسهیلات بهره مند شوند، تنفس سه ماهه داده می شود. به طورکلی طی دو سال باید تسهیلات دریافتی، پرداخت گردد.
تیموری همینطور اظهار داشت: اگر بنگاهی هم اکنون نخواهد از این تسهیلات استفاده نماید می تواند در لیستی که برای تحریک تقاضا در حوزه گردشگری وجود دارد، دریافت تسهیلات ۱۲ درصدی را درخواست کند. درمجموع هر بنگاه یک مرتبه می تواند از این تسهیلات بهره مند شود. هرچند این مبلغ کافی نیست اما همه تلاش خودمان را برای دریافت تسهیلات انجام دادیم. اگر قرار بوده حمایتی بشود تلاش کردیم، بالاترین حمایت ها از دولت بگیریم. در مرحله دوم از صندوق کارآفرینی امید برای گرفتن تسهیلات برای بوم گردی ها درخواست کردیم و مقرر است در این رابطه هفته آینده تفاهم نامه چندجانبه امضا شود.
وی از طراحی سفرهای هوشمند اطلاع داد و اضافه کرد: پیشنهادی را در چارچوب اولیه مطرح کردیم و آن مربوط به سفرهای هوشمند بوده بعنوان مثال اگر مقرر است تردد بین استانی آغاز و سفرهای کاری صورت گیرد اجازه دهیم آژانس ها این کار را انجام دهند و از هتل ها برای اقامت استفاده کنند. فرآیندی را با عنوان پروتکل های بهداشتی سفرهای هوشمند طراحی کردیم تا پس ازآنکه ستاد ملی کرونا سفر کردن را اجازه داد، مردم در سفرهای خود بتوانند از تأسیسات گردشگری و مراکز اقامتی استفاده کنند.
در ادامه این نشست، نماینده جامعه راهنمایان ایران گردی، نماینده انجمن مؤسسات آموزش گردشگری ایران، نماینده جامعه هتلداران ایران، نماینده کانون راهنمایان گردشگری و نماینده جامعه تور گردانان ایران مشکلات خویش را مطرح نمودند و مقرر شد پیشنهادهای عملیاتی، ایده ها و راهکارهای خویش را برای مطرح شدن در هیئت دولت به معاونت گردشگری عرضه کنند.