سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛ آغاز جشنواره ای برای صنایع دستی

میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛ آغاز جشنواره ای برای صنایع دستی

به گزارش تور مسافرتی آغاز جشنواره ای برای صنایع دستی، تعیین بهای بلیت موزه های شهرداری و نقد نمایشگاه گردشگری، انتصاب مدیرکل موزه ها، تغییر شعار گردشگری سیستان و بلوچستان خبرهای این هفته بود.

خبرگزاری مهر _گروه جامعه؛ در این هفته که با آخر برنامه های نمایشگاه گردشگری مصادف شد؛ خبرگزاری مهر در گزارشی به نقد این نمایشگاه پرداخت و نوشت که خیلی از اتفاقات در این رویداد نشان نمی داد که این نمایشگاه می تواند در آینده هم تراز یکی از نمایشگاه های گردشگری در دنیا باشد. همینطور بی نظمی در اجرای برخی سالن ها مانند گردشگری خوراک که با صنایع دستی یکی بود سبب شد تا این سالن جلوه مناسبی برای نمایشگاه بین المللی نداشته باشد.
سیستان و بلوچستان مقصد جدید گردشگری
معاون گردشگری استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: مقصد جدید گردشگری شعار معرفی استان بعد از ۶ سال است در این زمان تلاش شد جاذبه های ناشناخته استان را معرفی نماییم ولی اکنون این استان مقصد جدید شده است.
مجتبی میرحسینی در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: ما به دنبال این هستیم نگاه جدیدی به سیستان و بلوچستان شود چون معتقدیم ظرفیت های بزرگی در حوزه گردشگری دارد؛ ضمن این که متنوع ترین مقصد گردشگری می باشد و فرهنگ و طبیعت و دریا و تاریخ را دارد. گردشگری تاریخی و خوراک و فرهنگی جزو ظرفیت هایی است که در این استان شاهدش هستیم.
وی افزود: هم اکنون بحث گردشگری دریایی در کشور شده است باز هم باید اظهار داشت که پایتخت گردشگری دریایی ایران همین استان و البته شهر چابهار است و می تواند آب های اقیانوسی را به یکدیگر و به آب های آرام پیوند دهد. پهنه سرزمینی سه میلیارد نفری را داریم که اگر ظرفیت استان در اهداف کشور در نظر گرفته شود، می تواند در اقتصاد گردشگری سهم عمده ای داشته باشد. بنابراین در نظر داریم تا شعار گردشگری استان سیستان و بلوچستان را به «مقصد جدید گردشگری» تغییر دهیم.
برگزاری ششمین جشنواره فجر صنایع دستی
خبر دیگر این که ششمین جشنواره فجر صنایع دستی و هنرهای سنتی با حضور پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی، علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری و محمدحسین ایمانی خوشخو مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در موزه ملی راه اندازی شد.
پویا محمودیان در توضیح برگزاری ششمین جشنواره فجر صنایع دستی و هنرهای سنتی بیان نمود: بعد از صدمه شناسی های انجام شده تلاش بر این شد که جشنواره ششم با دقت نظر و نگاهی متفاوت برگزار گردد. فراخوان برای حضور ۳۱ استان به صورت عمومی و خصوصی انجام شد و برخی استان ها همچون مازندران، اصفهان و تهران حضور فعال تری در این دوره داشتند.
نمایش ۳۲۰ اثر از هنرمندان سراسر کشور
وی ضمن اشاره به ارسال ۵۷۰ اثر به جشنواره اضافه کرد: داوری ها در دو مرحله انجام شد. در ابتدا آثار از راه تصاویر ارسالی گزینش شدند و بعد از آن داوران ۳۲۰ اثر را برای راه یابی به جشنواره انتخاب کردند.
حضور آثار دارای نشان مهر اصالت ملی و توجه ویژه به بخش رویش باردیگر سرو
محمودیان تاکید بر آثار و طراحی های کاربردی همراه با خصوصیت های زیبایی شناسی و همینطور آثاری که سال جاری موفق به دریافت نشان مهر اصالت ملی شده اند را بعنوان دو تفاوت اصلی این دوره جشنواره با پنج دوره گذشته عنوان نمود و اضافه کرد: سال جاری توجه ویژه به بخش رویش باردیگر سرو با هدف شناسایی و تجلیل از بازماندگان پیشکسوتان، اساتید و نخبگانی که ادامه دهنده راه هنرمندان هستند، به منظور حفظ رشته در دستور کار قرار گرفته است.
نخستین همایش ملی حفاظت و مدیریت میراث شهری برگزار می شود
خبر دیگر در حوزه برگزاری همایش ها این که اولین همایش ملی حفاظت و مدیریت میراث شهری ۲۳ و ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به صورت مجازی برگزار می گردد.
علیرضا انیسی دبیر همایش ملی حفاظت و مدیریت میراث شهری، میراث شهری را مفهومی گسترده خواند که به لایه های تاریخی، بقایای کالبدی، آداب و سنن فرهنگی ساکنان و ارزش های مادی و معنوی یک شهر اشاره دارد و این میراث ضمن آنکه ثروتی ملی است، حکایت از هویت تاریخی و فرهنگی شهرها دارد.
وی با اشاره به اینکه شهرها و محدوده های تاریخی هر روزه با مسائل و مشکلات گوناگونی روبرو می شوند که باید برای حل آنها، دیدگاه ها و روش های نوینی را طرح و تجربه کرد، اضافه کرد: هرچند که این چالش ها در نقاط مختلف جهان با یکدیگر از نظر شدت و ماهیت تفاوت دارند ولی دارای علل و ریشه های مشترکی هستند که باید به دنبال اتخاذ سیاست های مناسب برای حفاظت و توسعه به موازات یکدیگر، در پهنه های تاریخی شهرها باشیم.
انیسی خاطرنشان کرد: گردهمایی متخصصان، مدرسان دانشگاهی و پژوهشگران و علاقه مندان به حفظ و احیای میراث فرهنگی می تواند امکان لازم را برای عرضه نظرات و دیدگاه های نوین در این مورد فراهم آورد و همایش حفاظت و مدیریت شهری به دنبال ایجاد زمینه مناسب برای تحقق چنین آرمانی است.
وی ارتقای دیدگاه ها و مباحث نظری و عملی در عرصه حفاظت و مدیریت میراث شهری، ارزیابی تجارب با هدف تاکید بر دست آوردهای سازنده و پرهیز از اشتباهات گذشته، بسترسازی برای هم فکری و همکاری همه متخصصان حوزه حفاظت و مدیریت میراث شهری و جلب توجه مردم و آگاهی بخشی به مدیران و دست اندرکاران در مورد اهمیت میراث شهری را از مهم ترین اهداف این همایش خواند.
بهای بلیت موزه ها تعیین شد
بهای موزه ها، باغ موزه ها و خانه موزه ها در چهل و پنجمین جلسه شورای شهر تهران به ترتیب ۲۰ هزار تومان، ۱۵ هزار تومان و ۵ هزار تومان تعیین شد.
چهل و پنجمین جلسه شورای شهر تهران با حضور ۱۴ نفر از اعضا در حالی برگزار شد که در مورد لوایح و موضوعات مطروحه تصمیمات گوناگونی اتخاذ شد. در جریان این جلسه از شورای اسلامی شهر تهران، اعتراض هیأت تطبیق به مصوبه قیمت گذاری بهای بلیت و سیاست گذاری مدیریت موزه های تحت مالکیت شهرداری تهران مورد برسی قرار گرفت و در نهایت قرار شد بازدیدهای گروهی به یک سوم بها و جانبازان و ایثارگران ۵۰ درصد تخفیف و خبرنگاران و افراد دارای کارت منزلت مجانی و برخی خانه موزه ها با پیشنهاد شهرداری و تصویب کمیسیون بودجه به صورت مجانی باشد.
همچنین، بهای موزه ها ۲۰ هزار تومان، باغ موزه ها ۱۵ هزار تومان و خانه موزه ها ۵ هزار تومان تعیین شد.
اهدای ۱۰ تابلوی استاد بهزاد به میراث فرهنگی
یکی از هموطنان ایرانی مقیم فرانسه در مراسمی با حضور سخنگوی وزارت خارجه و سرپرست اداره کل موزه ها، ۱۰ تابلوی نقاشی استاد حسین بهزاد را به وزارت میراث فرهنگی اهدا کرد.
سعید خطیب زاده سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه درباره اهدای این تابلوها اظهار داشت: این آثار اهدایی یکی از هموطنان مقیم فرانسه، مرحوم ایرج مجلل، به موزه بهزاد است.
وی اضافه کرد: این اتفاق نشان دهنده اعتماد هموطنان ما در خارج از کشور به دستگاه دیپلماسی در وزارت امور خارجه است. برای ما سبب افتخار است که میراث فرهنگی کشورمان را پاس بداریم و این بخش های هویتی ایران و ایرانی را جمع آوری نماییم.
خطیب زاده خاطرنشان کرد: همکاران من در سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس و همکارانم در تهران و دوستان مان در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کار مهمی را انجام دادند، این فرایند ای است که مدت ها شروع شده و برگرداندن آثار و کوشش برای جمع آوری این هویت های فرهنگی که بعضاً در دنیا پراکنده شده از وظایف مهم ما است.